ANUL 2014

31 decembrie 2014 - Slujba de Tedeum

La ora 18.30, s-a oficiat slujba de Tedeum pentru noul An.26 decembrie 2014 - Agapă de Crăciun

La sfârșitul Sf. Liturghii, toți credincioșii, precum și mai multe persoane nevoiașe au fost invitați în cantina parohiei, unde li s-au servit bucate tradiționale de Crăciun.

Sunt din păcate și persoane sau familii care nu au posibilitatea de a se bucura de o masă de Crăciun. Tocmai de aceea, la inițiativa credincioșilor, s-a pregătit această agapă, prin care să se aducă bucurie și celor nevoiași.

Din bucatele rămase, s-au impărțit și acasă persoanelor nevoiașe care nu au putu veni la masa organizată la Cantina parohiei din motive medicale.
25 decembrie 2014 - Colinde

La sfârșitul Sf. Liturghii, 35 de copii ai parohiei, participanți la activitățile Centrului Parohial, au prezentat un mic spectacol de colinde. Apoi, toți colindătorii, precum și toți copii din biserică au primit cadouri din partea parohiei.

21 decembrie 2014 - ”Scutecele Mântuitorului”

La sfârșitul Sf. Liturghii, s-au împărțit tuturor credincioșilor, după binecuvântarea lor, aceste prăjituri tradiționale de post, mai puțin cunoscute în Dobrogea.20 decembrie 2014 - Pregătirea Bradului

Copiii care participă la activitățile Centrului Parohial au împodobit bradul pentru biserică și au repetat colinde.
18 decembrie 2014 - Pregătiri pentru Agapa de Crăciun

Consilierii Din Consiliul Parohial , alături de doamnele din Comitetul parohial au tăiat doi porci și au pregătit mâncăruri tradiționale de Crăciun, care să fie oferite tuturor credincioșilor, precum și celor nevoiași, în data de 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, la cantina parohiei.17 decembrie 2014 - Pregătiri pentru Crăciun

La cantina parohiei s-a pregătit, la inițiativa Părintelui Paroh Ropotan Iulian ”Scutecele Mântuitorului”, o prăjitură de post, care se împarte în această perioadă, mai ales în Ajun de Crăciun.12 decembrie 2014 - Sf. Maslu de obște

Anul acesta am avut bucuria de a săvârși Taina Sf. Maslu alături de preoți slujitori în parohiile învecinate, în prezența credincioșilor parohiei noastre.
6 decembrie 2014 - Activitate ”Dăruind vei dobândi”

Pentru al 4 - lea an consecutiv, copii ai parohiei, care participă la activitățile Centrului Parohial, au mers alături de Pr. Paroh Ropotan Iulian, D-nele Profesoare Cerchia Mirela, Oprea Georgiana, Gheorghe Florentina, împreună cu părinți și câtiva consilieri ai parohiei, pentru a împărți cadouri de Sf. Nicolae copiilor de la sat. Anul acesta a fost aleasă localitatea Ivrinezu Mare, Jud. Constanța. 

Cadourile au fost realizate de copii, care au adus de acasă jucării, dulciuri, haine, la care s-au adăugat pachete pregătite de parohie.

După oferirea cadourilor la Ivrinezu, copii s-au întors la parohie, pentru a-i mulțumi Sf. Nicolae că i-a învrednicit a fi mesagerii lui și a iubirii lui Hristos. Au participat la Sf. Liturghie și au intonat o cântare închinată Sf. Nicolae.

La sfârșitul Sf. Liturghii, copii au primit la rândul lor cadouri din partea parohiei. S-au împărțit 150 de pachete în total.

Mulțumim și pe această cale tuturor celor care ne-au sprijinit și au fost alături de noi la realizarea acestei acțiuni de suflet. Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Anunț 03 decembrie 2014


15 noiembrie 2014 - Începutul Postului Nașterii Domnului

15 noiembrie 2014 - Sf. Liturghie

oficiată în sobor, alături de diaconi, veniți la noi în parohie pentru a fi alături în rugăciune de Părintele Arhidiacon Chivu la pomenirea de 40 de zile de la mutarea la cele veșnice a tatălui său.La sfârșitul Sf. Liturghii, odată cu sosirea și Înalt Prea Sfințitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a săvârșit slujba de parastas, urmată de un cuvînt de învățătură.
01 noiembrie 2014 - Slujba Cununiei

robilor lui Dumnezeu George și Andreea, oficiată de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoți și diaconi.

George, alături de Puiu Petrică și Norica, părinții săi, sunt ctitori ai bisericii parohiei noastre.


Predica de la sfârșitul slujbei - IPS Teodosie:

27 octombrie 2014 - Sf. Dimitrie Basarabov

 Sf. Liturghie a fost oficiată de Protosinghel Obreja Marian, preot slujitor la Mănăstirea Buna Vestire din Franța, situată la 80 km S de Paris.

21 octombrie 2014 - Lucrări la acoperișul bisericii14 octombrie 2014 - Pelerinaj la Iași 

Un mic grup de credincioși ai parohiei au plecat la Iași pentru a aduce rugăciunile și jertfa enoriașilor noștri ca prinos de mulțumire lui Dumnezeu și Sf. Cuvioase Parascheva.

La întoarcerea grupului, toți credincioșii care au participat la slujba de duminică au primit câte o iconiță sfințită, ca binecuvântare, adusă de la Iași.

13 octombrie 2014 - Slujba înmormântării 

robului lui Dumnezeu Chivu Niculai (tatăl părintelui arhidiacon Chivu Cornel) oficiată de Pr. Benedict Georgescu, eclesiarhul mare al Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa şi exarh al mănăstirilor, alături de un sobor de preoți și diaconi


06 octombrie 2014 - Lucrări pentru livada parohiei


14 septembrie 2014 - Înălțarea Sf. Cruci


La sfârșitul Sf. Liturghii s-a oficiat slujba la începerea anului școlar. Au participat 85 de copii ai parohiei, alături de părinți, bunici, enoriași. 


Toți copiii au primit medalioane cu Iisus Hristos și Maica Domnului, iconițe și dulciuri.

1 iunie 2014 - Ziua copiilor organizată la biserică26 mai 2014 - Premierea copiilor inscriși la concursul de miniproiecte duhovnicești”Sfânta Euharistie - lumina vieții creștine”


Parohia noastră a alcătuit un proiect duhovnicesc intitulat ”Mesagerii iubirii lui Hristos”. Acest proiect a obținut locul II la faza eparhială în cadrul concursului național ”Sf. Euharistie - lumina vieții creștine”. De la parohie au participat la activitățile proiectului 34 de copii. 
Toții copiii participanți la proiect au fost premiați.

Noaptea de Înviere - 20 aprilie 201419 aprilie 2014 - Sâmbăta Mare

Peste 120 de copii au fost împărtășiți de Sf. Paști numai în această zi.
Cu o seară înainte, mulți copii au participat și la Denia Prohodului Domnului, alcătuind una din cetele ce au intonat Prohodul.

Toți copii, la împărtășit, în Sâmbăta Mare, au primit câte un ou de ciocolată, o iconiță, o carte cu ”Povestiri cu sfinți pentru copii cuminți”, anafură și agheasmă.Luna martie 2014

Parohia noastră, prin ”Centrul parohial pentru copii și tineri” a participat la un concurs național inițiat de Patriarhia Ortodoxă Română. 
Concursul naţional de proiecte duhovniceşti a fost organizat cu prilejul Anului omagial Euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei  Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni  „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine”. A fost organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Temei nr. 8913/2013), de către Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în perioada 1 februarie – 21 mai 2014.
Alături de copii, profesorii și voluntarii participanți la proiectul parohiei ”Centrul parohial pentru copii și tineri” au realizat un nou proiect pentru copii intitulat ”Mesagerii iubirii lui Hristos”. În cadrul noului proiect s-au realizat mai multe activități:

  Cateheze: 
  • S-au ținut lecții de cateheză despre Sf. Liturghie și Sf. Împărtășanie. La sfârșitul lecției, copiii au realizat desene cu tema: ”Sf. Liturghie”
  • Copiii au confecționat coșulețe, cruciulițe, metanii, biserici din hârtie, ș.a. pentru ”Magazinul copiilor”.
Magazinul copiilor:
  • Acest Magazin al copiilor a fost amenajat la biblioteca parohiei și a fost alcătuit din lucrările copiilor realizate la biserică. Copiii au fost îndemnați să aducă de acasă și jucării sau obiecte pentru copii care nu le mai folosesc pentru a fi vândute. La sfârșitul slujbelor preoții au îndemnat pe enoriași să cumpere aceste lucruri, explicându-le că banii strânși vor fi folosiți pentru organizarea unei alte activități: ”Dăruind vei dobândi” (de Sf. Nicolae copiii vor merge la un sat și vor dărui cadouri altor copii, fiind mesagerii Sf. Nicolae).


  Activitate ”Rețete de post”

  • Copiii au pregătit alături de părinți o mâncare de post pe care au adus-o la biserică. Au prezentat fiecare rețeta pe care au folosit-o sau au inventat-o. Rețetele au fost păstrate pentru concursul din ziarul Lumina. La biserică au mai adus fiecare câte un fruct și au făcut alături de profesori o salată de fructe care a fost consumată de toți copiii la sfârșitul activității.  Mâncarea de post realizată de copii a fost împărțită săracilor.