Istoric     Parohia noastră s-a înfiinţat în anul 2009, cu voia lui Dumnezeu, prin grija Sf. Arhiepiscopii a Tomisului, prin binecuvântarea Înalt Prea Sfinţiei Sale Dr. Teodosie şi prin purtarea de grijă a Protoieriei Medgidia.
    S-a întocmit documentaţia către Primăria Medgidia pentru obţinerea unui teren cu suprafaţa de 1500 m² pentru ridicarea unui nou locaş de cult. Terenul s-a atribuit gratuit de către Primăria Medgidia în urma şedinţei Consiliului Local din data de 26 martie 2009 (hot. 63 şi 69/2009).

    
Prima slujbă (de sfinţire a bisericii) s-a oficiat în data de 23 octombrie 2009 săvârşită de Înalt Prea Sfinţia Sa Dr. Teodosie al Tomisului împreună cu un sobor de preoţi.


  
    După sfinţire s-a ridicat şi un aşezământ  social cu o suprafaţă totală de  340 m² pentru nevoile administrative, sociale, filantropice și educative ale parohiei.
În lunile iulie și august ale anului 2011, s-au început, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, lucrările pentru ridicarea unui nou lăcaş de cult. În locul paraclisului, s-a pus piatra de temelie pentru o biserică de lemn, stil maramureşean.

    În data de 11 septembrie 2011 s-a oficiat slujba de sfințire a fundației bisericii de către IPS Dr. Teodosie al Tomisului alături de un sobor de preoți și mulțime de credincioși.De-a lungul anilor 2011 și 2012 lucrările de construcție au continuat pe 2 fronturi: așezâmântul social și biserică. La parterul așezământului s-au definitivat lucrările la bucătărie, cantină (trapeză) și capela mortuară care au fost împodobite și cu pictură.La mansarda așezământului  s-a amenajat un spațiu de 44 m² pentru organizarea și derularea în bune condiții a activităților pastoral-misionare ale parohiei.


Construcția bisericii a fost realizată de o firmă din Maramureș, ai cărei meșteri au fost ajutați de enoriași ai parohiei.
Pe lângă lucrările de construcţie ce țin de domeniul administrativ, s-au realizat şi multe activități sociale, filantropice, religios-moral educative pe care vă invităm să le cunoașteți în paginile blogului nostru.

Pentru finalizarea construcţiilor, desfăşurarea, dezvoltarea şi derularea în condiţii optime a proiectelor parohiei mai avem însă nevoie de  sprijin financiar. 


Mulţumim tuturor celor ce până acum ne-au ajutat, precum şi celor ce ne vor sprijini în continuare, rugând pe Preamilostivul Dumnezeu să binecuvânteze această lucrare de zidire din cartierul nostru, născută din credinţă şi dărnicie, de care ne-a învrednicit şi la care ne cheamă să fim părtaşi.Preoți slujitori:
Pr. Paroh Ropotan Iulian
Pr. Hordencu Irinel